Pastila cea bună, Sănătate, Video

INTESTINUL: Funcție imunologică și antibacterială – VIDEO

Autor:

Cu bucurie și poftă de cunoaștere, vă salut din spațiul în care, săptămânal, împărtășesc cu voi Pastilă cea bună! Azi acord atenția mea, și vă invit și pe voi să o faceți, către intestine.

Vezi toate articolele despre:
coloncolonhelpfibre alimentareimunitateintestinvideo

Flora intestinală sau microbiota intestinală reprezintă totalitatea microorganismelor ce trăiesc în cadrul intestinului gros al vertebratelor, inclusiv al omului. Aceasta se află într-o relație simbiotică cu organismul-gazdă, fiind atât de importantă încât, de cele mai multe ori, aceste organisme n-ar putea trăi fără ajutorul florei intestinale.

Colonul: organ imun

Intestinul gros este cel mai important organ imun al omului, din cauza expunerii intense la acțiunea agenților externi. Flora intestinală joacă un rol esențial contra bacteriilor străine, prevenind răspândirea acestora în cadrul organismului-gazdă.

Poate știai că flora intestinală reprezintă aproximativ 80% din imunitatea organismului. Flora intestinală, alcătuită din 400-500 de specii diferite de bacterii, este scutul nostru de apărare pentru organism. Acum hai să vedem cine/ce poate deranja flora noastră intestinală. Microbiota intestinală a reprezentat în ultimii ani subiectul unor intense cercetări medicale întrucât studii recente au demonstrat situații caracterizate prin dezechilibrul asociat unor afecțiuni gastrointestinale (sindromul de intestin iritabil, bolile inflamatorii intestinale -boala Crohn și colita ulcerativă, sindroamele diareice asociate antibioterapiei, diverticuloza intestinală), hepatice, dar și unor afecțiuni extraintestinale – alergii, obezitate, diabetul zaharat.

Atenție la dezechilibrele florei intestinale!

Te-ai gândit că fructele şi legumele tratate cu ierbicide, pesticide afectează echilibrul florei intestinale? Ştiaţi că folosirea detergenţilor chimici pentru curăţenie distruge sistemul natural de apărare al organismului, la fel ca şi expunerea la poluanţi atmosferici? Stresul, lipsa somnului, îmbătrânirea, abuzul de antibiotice sunt factori care fragilizează sistemul imunitar. Constipaţia produce şi ea dezechilibre serioase ale florei intestinale, prin recircularea toxinelor stagnante la nivelul colonului.

Pentru stimularea imunităţii se pune problema refacerii echilibrului florei intestinale. Dacă flora de fermentaţie se găseşte într-o cantitate uşor scăzută, este suficient să o hrănim corect pentru a se înmulţi şi a-şi reocupa poziţia. Aici intervin prebioticele din ColonHelp Probiotic Forte: fibrele de in și psyllium, inulina!

Când poți folosi ColonHelp Probiotic Forte?

Dacă ai o alimentație dezechilibrată, dacă urmezi sau ai urmat de curând un tratament cu antibiotice, dacă ai probleme digestive și de tranzit intestinal, ColonHelp Probiotic Forte este soluția! Acesta este un produs simbiotic, întrucât conține atât prebiotice, cât și bacterii probiotice. Această formulă este eficientă, întrucât aduce un aport consistent de culturi probiotice împreună cu „hrană“ (fibrele solubile) ce stimulează dezvoltarea acestora în colon.

Ingredientele sunt cheia produsului: semințe de in, tărâțe de psyllium, frunze de mentă, fructe de anason, fructe de chimen, fructe de fenicul, argilă, culturi probiotice (0,75) și 20% INULINĂ!!! ColonHelp Probiotic Forte conține 20% inulină, extrasă din rădăcină de cicoare.

Care este rolul inulinei din ColonHelp Probiotic Forte?

Inulina este o fibră solubilă cu efect prebiotic, care constituie un suport excelent pentru înmulțirea probioticelor în colon. În ColonHelp Probiotic Forte se găsesc 5 culturi de bacterii probiotice, cu biodisponibilitate ridicată. Probioticele refac flora intestinală, îmbunătățesc digestia, participă la sinteza vitaminelor și ajută la menținerea funcționării sistemului imunitar.

Încă ceva IMPORTANT! La scurt timp după administrare, consumați obligatoriu 400 ml apă. Pe parcursul curei, consumul de apă/lichide trebuie să fie de 1,5-2 litri/zi. Produsul poate fi consumat și seara, cu condiția să aveți grijă să beți suficientă apă.

Acum închei și vă invit să mai studiați informații legate de microbiota intestinală, un centru de comandă al organismului nostru, la fel de important ca și creierul – de altfel, este și numit intestinul al doilea creier.

Etichete articol:
coloncolonhelpfibre alimentareimunitateintestinvideo
Articolul anterior
Acțiuni esențiale pentru o imunitate puternică – VIDEO
Articolul următor
Cum te ajută Boswellia în procesele inflamatoare? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăSănătateVideo