Recenzii

Cum să ne ferim de toxinele din alimentație – Metoda Food Babe

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

Vani Hari, cunoscută ca Food Babe, este blogger, activist și orator ce ne învață cum să identificăm și cum să ne ferim de toxine și ne prezintă o nouă perspectivă asupra alimentelor, sănătății și a întregii lumi.

Vezi toate articolele despre:
alimentațieFood Babestil de viațătoxine

Știi cât este de ușor să trăiești sănătos chiar și într-un mediu care pare că se umple din ce în ce mai mult de chimicale? Știi cum să recunoști mâncarea adevărată? Știi cât de sănătos mănânci? Unul dintre stâlpii fundamentali pentru un corp sănătos este alimentația. Cu o alimentație sănătoasă ești cu un pas mai aproape de echilibrul atât de necesar fiecăruia dintre noi.

Transformă-te într-un expert în citirea etichetelor alimentare,  învață cum să eviți cele mai toxice 15 ingrediente din alimentele procesate și cum să alegi cele mai sănătoase mâncăruri chiar și când iei prânzul sau cina în oraș! Cartea „Cum să ne ferim de toxinele din alimentație“, apărută la Editura Paralela 45, promite să îți arate cum poți face toate astea și ceva mai mult!

Vani Hari, autoarea cărții, îți propune 21 de obiceiuri, câte unul nou pentru fiecare zi, astfel încât în doar 21 de zile să treci de la un stil de viață neconvențional la unul organic. Planul de alimentație denumit „Food Babe“ îți prezintă câteva obiceiuri alimentare simple, pe care să le transformi în stil de viață și care îți pot reda sănătatea și frumusețea. Îți arată cum să mănânci, ce să mănânci și îți dezvăluie lucruri pe care industria alimentară nu vrea ca tu să le știi.

Vani Hari, cunoscută drept Food Babe (copilul-minune al alimentației), este un fost consultant în management care, în ciuda carierei înfloritoare pe care o avea, a decis să facă din sănătatea proprie o prioritate. Noul țel a determinat-o să investigheze ce chimicale se folosesc în fabricarea mâncării pe care o consumăm, de unde provine și ce anume se află în ea. Prin intermediul blogului său a început să împărtășească informațiile prețioase pe care le descoperea, strângând milioane de fani și adepți curajoși ce au ajutat-o chiar să lupte împotriva unor giganți din industria alimentară, companii pe care le-a convins să elimine din mâncăruri anumite substanțe toxice. Astfel, Vani Hari a devenit investigator, activist și orator ce militează pentru o alimentație mai sănătoasă și care ne face cunoscută metoda Food Babe, creată pe baza propriilor experiențe. „Mobilizarea cetățenilor conștienți la acțiune pentru schimbarea hranei noastre este esența a ceea ce reprezintă Metoda Food Babe“, spune autoarea cărții.

Încă din primul capitol, Vani Hari ne spune: „Fiecare îmbucătură de mâncare și fiecare pahar cu apă pe care le consumăm sunt surse posibile de substanțe chimice toxice, inclusiv reziduuri de pesticide, conservanți, arome artificiale și coloranți, zaharuri și grăsimi ce provoacă dependență, organisme modificate genetic și multe altele. Aceste toxine se îndreaptă către organele noastre și se depun acolo, în special în ficat, rinichi, tractul gastro-intestinal și plămâni, provocând distrugeri mari. Oamenii de știință învinuiesc, în prezent, alimentele pline de chimicale pentru creșterea dramatică a numărului de îmbolnăviri de obezitate, boli cardiace, sindrom al oboselii cronice, infertilitate, demență, boli mintale și multe altele. Sistemul nostru alimentar este în mare suferință, ca și noi, de altfel“.

Pentru a ne putea feri de toxinele din alimente, este important să știm care sunt acelea, iar autoarea ni le evidențiază și ne povestește despre ele pe îndelete. La ce anume să ne uităm atunci când citim etichetele alimentelor? La hormonii de creștere din carne, antibiotice, pesticide, făina rafinată și îmbogățită, bisfenol (BPA), sirop de porumb cu conținut mare de fructoză (HFCS), îndulcitori artificiali, conservanți, grăsimi trans, arome artificiale și naturale, coloranți alimentari, agenți de tratare a făinii, caragenan, glutamat monosodic (MSG), metale grele și neurotoxine. Toate aceste substanțe nu au ce căuta în mâncarea noastră!

„Cunoașteți expresia «Ești ceea ce mănânci». Dați-mi voie să parafrazez: ești chimicalele pe care le mănânci. Ele vă fac să vă simțiți obosiți și vă provoacă neplăceri precum pielea iritată, pătată sau uscată. Vă îngrașă și vă fac nefericiți, chiar dacă recurgeți la exerciții și țineți diete peste diete. Ele vă expun riscului unor boli îngrozitoare ce scurtează viața, precum cancerul“, afirmă Vani Hari.

„Ce conține mâncarea noastră?“ este o întrebare pe care autoarea cărții ne-o adresează și pe care ea însăși și-a ridicat-o încă de dinainte să devină cunoscută. „Cum să ne ferim de toxinele din alimentație“ este o lectură dedicată oricui dorește să cunoască mai multe despre alimente și despre substanțele atât de nocive pe care le consumăm, dar și acelora care își doresc o schimbare și nu știu de unde să înceapă. Mai mult, în ultima parte a cărții, Vani Hari pune la dispoziția tuturor cititorilor un plan cu rețete simple, rapide și accesibile financiar care vin în completarea planului de alimentație de 21 de zile. „Chiar sunt gustoase, hrănitoare, ușor de preparat și energizante din toate punctele de vedere. În sănătatea voastră!“

Etichete articol:
alimentațieFood Babestil de viațătoxine
Articolul anterior
Să trăim sănătos fără toxine
Articolul următor
Viktor E. Frankl – „Omul în căutarea sensului vieții“

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: