Sănătate

90% dintre cancere sunt cauzate de stilul de viață și de mediu

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
cancermediustil de viață

Nu e vorba de genele tale și nici măcar de ghinion: până la 90% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de alegerile greșite din stilul de viață sau de factorii de mediu. Doar 10% dintre cazuri se datorează modului în care funcționează corpul sau împrejurărilor nefericite, susțin cercetătorii de la Stony Brook Cancer Centre din New York. Aceste descoperiri vin să contrazică unele studii efectuate cu doar un an înainte, conform cărora până la două treimi dintre toate cazurile de cancer sunt cauzate de genele „rele“.

Cancerul – un revolver cu unul sau mai multe gloanțe

Reevaluând dovezile cu patru modele matematice diferite, cercetătorii au revenit cu o imagine de ansamblu pe care mulți o consideră mult mai precisă și mai convingătoare. Deși toată lumea este de acord că boala canceroasă apare atunci când celulele organismului se înmulțesc fără control și încetează să mai moară într-un proces cunoscut sub numele de apoptoză, specialiștii în cancer au părerile împărțite cu privire la modalitatea în care debutează acest proces. Unii consideră că este vorba despre factorii intrinseci, precum genele, în timp ce alți cercetători au demonstrat acum că majoritatea cancerelor sunt rezultatul unor factori extrinseci: fumatul, o dietă dezechilibrată, substanțele poluante sau expunerea excesivă la soare.
Dr. Yusuf Hannun, cercetător-șef, a declarat pentru BBC că „factorii externi joacă un rol important, iar oamenii nu se pot ascunde în spatele ghinionului. Cancerul se aseamănă cu un revolver, iar riscul intrinsec este un glonț. În cazul în care se joacă ruleta rusească, atunci una din șase persoane va face cancer – este vorba despre ghinionul intrinsec. Un fumător poate să adauge chiar 2-3 gloanțe în revolver. Iar cel care apasă pe trăgaci este chiar el“.

    Sursa:

  • wddty.com/news/2016/01/90-per-cent-of-cancers-caused-by-bad-lifestyle-and-the-environment.html
Etichete articol:
cancermediustil de viață
Articolul anterior
NUTRACEUTICA: Salonul Internațional de Suplimente Alimentare și Nutriție
Articolul următor
Cum ajută legumele cu frunze verzi flora intestinală?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: