Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Importanța radioterapiei în tratamentul oncologic
Medicul radiolog, în colaborare cu medicul oncolog, este cel care stabilește care este schema potrivită și oferă informațiile necesare pentru…
Probioticele în terapia durerii cronice
Efect antiinflamator demonstrat asupra tractului digestiv, dar și asupra unor inflamații localizate în alte țesuturi… Stimularea detoxifierii intestinale – micotoxine,…
Vara – anotimpul dietelor
Vara este anotimpul prielnic pentru a începe o cură atât din motive estetice, cât şi din motive practice. Dacă până…
Flora intestinală iubește inulina!
Din ce în ce mai multă lume cunoaște astăzi beneficiile unei diete bogate în fibre, însă există un tip special…
Dieta în funcție de indicele glicemic
Ce au în comun prăjiturile, morcovii şi cerealele? Nimic, la prima vedere. Prăjiturile conţin zahăr, morcovii au fibre, iar cerealele…