Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Amigdalele şi rolul lor în imunitate
Amigdalele sunt parte a sistemului imunitar. Şi dacă nu cu mulţi ani în urmă amigdalele se scoteau la primul semn…
De ce persistă durerea cronică?
Mulți dintre noi am avut personal sau cunoaștem pe cineva care a avut probleme din cauza durerilor persistente, fie din…
Cum îți pot salva viața dinții de lapte ai copilului tău?
Cu toții am avut 20 de dinți de lapte, care au fost înlocuiți cu 32 de dinți pentru adulți. Dar…
Tulburarea afectivă sezonieră. Cauze și tratamente
Tulburarea afectivă sezonieră (SAD) este definită ca depresie corelată cu schimbarea anotimpurilor. Simptomele apar toamna şi durează pe toată perioada…
Tratamente de la mama-natură
Primele si adevaratele medicamente sunt plantele, se spunea in Antichitate. Hipocrate, parintele medicinei, promova vindecarea pe cale naturala a bolilor…