Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
O nouă abordare în tratamentul cancerului: Chimioterapia potențată de insulină
Chimioterapia potențată de insulină este cea mai nouă abordare în tratamentul cancerului. Metoda se aplică încă de acum 7 ani,…
De ce să iei vitamina D împreună cu magneziu?
O nouă recenzie publicată în „The Journal of the American Osteopathic Association“ ne reamintește că vitamina D nu poate fi…
Dieta Budwig
Semintele si uleiul de in fac minuni in prevenirea si tratamentul cancerului. A dovedit-o medicul german Johanna Budwig, care a…
Identificarea sarcinilor cu risc
Despre acest subiect au stat de vorbă Luana Ibacka, împreună cu Dr. Andreea Muntean, medic specialist medicină nucleară și radiologie…
Rolul mucusului în sistemul digestiv
La nivelul sistemului digestiv, mucusul acţionează ca un lubrifiant ce ajută bolul alimentar să alunece prin esofag. Stratul de mucus…