Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Cafeaua, deliciul verii
Cafea cu gheață, frappe, cappuccino, diferite alte combinații de cafea… Ne plac, ne răcoresc, sunt excelente pe vreme calduroasă! Atenție…
Știai că poți avea un parazit intestinal fără să-ți dai seama?
Potrivit specialiștilor de la Universitatea Maryland, „paraziții pot trăi în intestine ani de zile fără a provoca niciun simptom“. Acesta…
Profesia de moașă și nașterea asumată – Video
O admitere la Medicină ratată, o carieră înfloritoare de moașă Ce este o moașă? Moașa este ca un înger păzitor…
Menopauză mai ușoară, provocări și soluții – VIDEO
Este menopauza o perioadă cu care doar femeile se confruntă? Din punctul de vedere al modificărilor în organism, răspunsul este…
Nu te-ai fi gândit niciodată la asta! Câinii pot depista cancerul!
În august 2009, labradorul doctoriței Claire Guest (co-fondator al Medical Detection Dogs) a început să se comporte ciudat. Chiar dacă…