Sănătate

Inițiative de susținere a femeilor cu cancere genito-mamare

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Luna martie găzduiește, pe lângă zilele dedicate feminității și maternității, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Cu această ocazie, Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică lansează campania „Povestea ta, de ziua noastră“, campanie de susținere a femeilor cu cancere genito-mamare.

Vezi toate articolele despre:
afecțiuni femeicancercancer genito-mamar

La fiecare 15 secunde, o femeie din lume este diagnosticată cu un tip de cancer genital sau mamar. În România, doar anul trecut, 20.275 de femei au trecut printr-o astfel de experiență. Dintre acestea, cancerul de sân are o pondere de 27,9%, urmat fiind de cancerul de col uterin 7,8%, cancerul de endometru 5,4% și cancerul ovarian 4,4%.

O parte importantă din procesul de vindecare în bolile oncologice, și nu numai, o constituie sprijinul și suportul pe care cei afectați de astfel de boli îl primesc – de la familie, specialiști, societate. Campania „Povestea ta, de ziua noastră“ are ca obiectiv susținerea pacientelor pe tot parcursul bolii, astfel încât ele să își poată dezvolta abilități de autoreglare emoțională pentru a face față bolii și etapelor transformatoare pe care le presupune.

Campania se va desfășura în perioada 1-8 martie 2021 sub forma unor webinare gratuite dedicate pacientelor și a unor workshop-uri dedicate profesioniștilor din sănătate. Temele de discuție sunt variate. Pacienții, dar și medicii pot afla mai multe despre provocările pe care le aduce diagnosticul de cancer din sfera genito-mamară, despre problemele întâlnite în diagnosticare și chiar despre soluții pe care le avem la dispoziție atunci când cancerul este descoperit în timpul unei sarcini. De asemenea, vor exista webinare dedicate modului în care putem gestiona mai bine relația de cuplu după diagnosticare sau pârghiilor care ajută la reintegrarea socio-economică mai ușoară pentru paciente.

„Am inițiat această campanie motivați fiind de o premisă prezentă constant în activitatea noastră: provocările unei femei care primește un diagnostic oncologic sunt mult diferite de cele cu care era obișnuită. De aceea, pe lângă asigurarea unui act medical riguros, noi, profesioniștii, avem datoria a le îndruma pe toate palierele care le asigură confortul fizic și emoțional”, afirmă Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, președintele Societății Române de Chirurgie și Ginecologie Oncologică.

Campania reunește sub același scop atât asociații de pacienți – Fundația Renașterea, Asociația ROZ, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Asociația Imunis, Asociația Moving On, Pacientul 2.0, cât și societăți profesionale – Institutul Oncologic Cluj, Institutul Oncologic București, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie, Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, Societatea Română de Microbiologie, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Pentru a afla mai multe despre acțiunile cuprinse în campanie și pentru a te înscrie la webinarele gratuite, poți accesa linkul: https://srcgo.ro/povestea-ta-de-ziua-noastra/.

Etichete articol:
afecțiuni femeicancercancer genito-mamar
Articolul anterior
Ce este și cum poți preveni infecția cu HPV?
Articolul următor
Tratamente moderne în boala Meniere

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: