Sănătate

Obezitatea, declanşată de mutaţiile genetice?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
alimentatie sanatoasadietăobezitate

Publicația online spaniolă ABC descrie un studiu publicat de Cercetătorii Spitalului de Pediatrie din Boston, studiu care ar putea identifica una din cauzele obezității severe.  Studiul a fost efectuat în stadiul inițial pe şoareci şi apoi pe grupuri de populație obeză. În cadrul studiului efectuat pe şoareci s-a observat că populația care prezenta mutația genică a luat în greutate, deşi a consumat aceeaşi cantitate de mâncare consumată de populația normală.


Gena implicată este gena MRPA2, întâlnită şi la populația umană şi implicată în reglarea metabolismului.

Cercetătorul Joseph Machdub susține că a întâlnit această genă şi la populația umană investigată, prin apariția mutațiilor împiedicându-se arderea grăsimilor. Proteina creată de această genă acționează asupra receptorului MC4R care la rândul lui determină intensificarea metabolismului, dar şi scăderea apetitului. Mutațiile pot fi individuale sau multiple, apărând reacții în lanț şi riscurile apariției obezității fiind exponențial crescute. Pentru a contracara efectele mutației, pacienților li s-a micşorat cantitatea de alimente cu 10-15%.

În cadrul studiului efectuat de Spitalul de Pediatrie din Boston a fost evaluat un lot de 500 pacienți cu obezitate manifestată de timpuriu (vârsta adolescenței), aproximativ 25% având o mutație singulară. Cercetătorii au concluzionat că aceste mutații sunt implicate preponderent în declanşarea obezității.

Vestea bună este că o alimentație sănătoasă, mişcarea şi atitudinea pozitivă pot duce la contracararea acestor mutații, persoanele în cauză reuşind să îşi mențină o greutate corporală adecvată.

Etichete articol:
alimentatie sanatoasadietăobezitate
Articolul anterior
Copii ca vârstă, adulţi ca boală
Articolul următor
Alergiile afectează 30-40% din populație

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: