Sănătate

Soluția Sinatra. Cardiologie metabolică

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
Biblioteca Ziarul de Sănătatecardiologieediție printNr. 2 ediție print

Dr. Stephen T. Sinatra, unul dintre cei mai apreciați cardiologi la nivel mondial, propune o soluție menită să revoluționeze tratamentul problemelor cardiace, și anume cardiologia metabolică. Volumul „Soluția Sinatra. Cardiologie metabolică“, apărut la Editura Curtea Veche vine în sprijinul celor care se confruntă cu astfel de probleme.
Stephen T. Sinatra este doctor în medicină, membru al Colegiului American de Cardiologie, psihoterapeut bioenergetician licențiat și specializat autorizat în probleme de nutriție și antiîmbătrânire. La cabinetul său din Manchester, Connecticut, dr. Sinatra îmbină medicina convențională cu terapiile complementare de nutriție și psihoterapie pentru a optimiza vindecarea bolilor de inimă. Este profesor asociat la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Connecticut și autor al mai multor cărți de medicină.

Soluții integrative într-o nouă cardiologie metabolică

Bolile cardiovasculare constituie cea mai gravă problemă de sănătate și principala cauză a deceselor, în special în țările dezvoltate.
Esențialul metodei de tratament propusă de dr. Stephen Sinatra constă în efectul sinergic pe care îl dezvoltă suplimentele energetice pentru revitalizarea sănătății cardiace. Cartea prezintă o soluție pe cât de simplă, pe atât de necesară sistemului cardiovascular și întregului organism. Cazuistica prezentată poate fi intrigantă, însă este susținută de numeroasele persoane care au folosit cu succes „soluția Sinatra“ și și-au rezolvat problemele cardiovasculare.

Înțelegerea principiilor biologice ale bolilor de inimă

Știința substanțelor nutritive oferă soluții în cazul multor aspecte încă nerezolvate din medicină. Această știință presupune susținerea inimii și recuperarea stării de sănătate prin alte metode decât folosirea medicamentelor sau a tehnicilor chirurgicale. De obicei, pacienții aflați în criză apelează la cardiolog, care îi tratează și îi trimite acasă. Însă aceștia revin după o perioadă de timp și totul se reia. De aceea, dr. Sinatra propune înțelegerea principiilor biologice ale bolilor de inimă, nu doar interpretarea electrocardiogramei și a angiogramei. Ideea este că tratarea unei boli de inimă nu se reduce la aportul și necesarul de sânge oxigenat, ci trebuie luat în calcul și aportul și necesarul de energie celulară. Regiunile inimii aflate în hibernare nu se contractă deoarece pierd energie – sunt în continuare vii, însă nu primesc suficientă energie pentru a se putea contracta.

Nutrienți utili sănătății cardiovasculare

Totul se rezumă la ATP (adenozin trifosfat). Inima, mușchii scheletici și toate celelalte țesuturi din corpul uman au o nevoie imperioasă de ATP ca prim mijloc de obținere a energiei. Celulele și țesuturile își vor înceta activitatea dacă nu vor fi aprovizionate constant cu același nivel de energie. Atât rezerva totală a substraturilor energetice (ATP) din celulă, cât și abilitatea acesteia de a reciclaaceste componenete reprezintă două condiții esențiale pentru un metabolism viabil și o activitate celulară optimă. Atunci când inima este supusă stresului indus de starea de boală, substraturile energetice (purine) sunt îndepărtate din celulă, iar rezerva de energie celulară este grav afectată. Asocierea epuizării rezervei de energie cu disfuncțiile metabolice induce gradul de severitate a bolii și afectează negativ sănătatea fiziologică a inimii.
Ideea centrală a soluției Sinatra este că uimitorul cvartet alcătuit din coenzima Q 10, L-carnitină, D-riboză și magneziu susține eficiența metabolismului cardiac și protejează împotriva stresului bolilor cardiovasculare. Acționând sinergic, acești nutrienți modelează întregul peisaj al metabolismului energiei, asigurând o mai bună sănătate cardiovasculară. Riboza asigură combustibilul, coenzima Q10 și L-carnitina mențin funcționarea optimă a motorului, iar magneziul declanșează reacțiile metabolice.

„Cvartetul uimitor“ reduce suferința și prelungește viața

„Dintre toate organele, inima este cea mai expusă vătămării provocate de stresul oxidativ al radicalilor liberi, toxicității mediului înconjurător, intoxicației cu metale grele și îmbătrânirii premature. Din fericire, ea răspunde foarte bine la acțiunea suplimentelor nutriționale din cvartetul uimitor. Este foarte important ca pacienții să fie informați cu privire la acești nutrienți, care sunt ușor de administrat și au un potențial imens în îmbunătățirea calității vieții, reducerea suferinței și prelungirea vieții. Mulți dintre pacienții mei au trăit mai mult și s-au simțit mai revitalizați, iar eu sunt convins că și dumneavoastră veți putea beneficia din plin de acțiunea benefică a celor patru nutrienți“, este concluzia autorului dr. Stephen Sinatra.

Etichete articol:
Biblioteca Ziarul de Sănătatecardiologieediție printNr. 2 ediție print
Articolul anterior
Ghidul Dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală
Articolul următor
NUTRACEUTICA: Salonul Internațional de Suplimente Alimentare și Nutriție

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: