Exerciții fizice și sport

3 reguli pentru a-ți proteja articulațiile dacă faci sport

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
dureri articulareediție printNr. 1 ediție printsport

Când alergi te dor genunchii? Când te întorci de la sală te dor umerii? Nu ești singurul! Durerile de genunchi, de umăr, de spate sau de șold sunt foarte frecvente printre cei care fac sport, dar exagerează și își suprasolicită articulațiile.

În aceste cazuri vorbim despre două tipuri de leziuni: acute, care sunt, de obicei, rezultatul unui singur eveniment traumatic (fracturi, entorse, dislocări), și de suprasolicitare, care sunt mai subtile, apar în timp și presupun uzură. Cele mai multe leziuni sportive apar la oase, mușchi, ligamente, tendoane, articulații și cartilaje.

Regula nr. 1: Ascultă-ți corpul și nu forța!

Te doare articulația genunchiului? Sau cea a umărului? Prin durere, corpul tău încearcă să îți transmită ceva. De această dată îți semnalează că, dacă vei încerca să forțezi articulația dureroasă, îți poți face mai mult rău.

Regula nr. 2: Încearcă și altceva!

1_ZDS_14_Regula2

Schimbă activitatea care îți provoacă durere cu una care nu suprasolicită articulația dureroasă. De exemplu, dacă observi că în decursul exercițiilor fizice ușoare apar dureri la nivelul genunchilor, evită genuflexiunile și flexările. Poți încerca bicicleta eliptică sau înotul, întrucât nu sunt atât de solicitante pentru articulații.

Regula nr. 3: Lasă-ți timp să te refaci!

E normal să vrei rezultate cât mai bune în timp cât mai scurt. Nu exagera totuși! Lasă-i timp organismului să se refacă. În acest fel previi eventuale accidentări și chiar îți crești capacitatea de performanță.

[post-content id=687]
Etichete articol:
dureri articulareediție printNr. 1 ediție printsport
Articolul următor
Fac sport de performanță și îmi îngrijesc genunchii cu ArtroHelp

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Exerciții fizice și sport

Te-ar putea interesa și: