Nutriție

Smoothie de sfeclă roșie pentru scăderea tensiunii

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:

Conform unui studiu recent, o ceașcă de suc de sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute. Motivul pentru care funcționează este legat de faptul că sfecla conține nitrat, pe care corpul îl transformă într-un gaz ce dilată vasele de sânge și ajută la reglarea fluxul sanguin. Acest smoothie simplu recomandat de nutriționistul Dana White conține trio-ul ideal pentru sănătatea inimii: nitrat, magneziu și potasiu.

Smoothie Ananas și Sfeclă

Timp de preparare: 5 minute
Porții: 2

    Ingrediente:

  • 1/2 ceașcă felii de sfeclă fiartă;
  • 1½ ceașcă bucăți de ananas congelat;
  • 1/4 ceașcă de frunze de țelină;
  • 1 ceașcă lapte de migdale;
  • 1/2 ceașcă suc proaspăt de portocale.

Se combină toate ingredientele în blender până la omogenizare, după care se împarte în două pahare și se consumă rece.
Conținutul nutrițional pe porție este de 153 de calorii, 2 g proteine, 35 g carbohidrați, 3 g fibre, 28 g zaharuri, 1,5 g grăsime, 0 g grăsime saturată, 110 mg sodiu.

Sursa:

  • prevention.com/health/health-concerns/natural-remedy-high-blood-pressure
Etichete articol:
Articolul anterior
Oul, un aliment reabilitat. Câte ouă putem mânca zilnic?
Articolul următor
Vitamina D – un posibil tratament în scleroza multiplă?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: