Sănătate

Hernia hiatală

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
colonhelpfibrehernie hiatală

In zilele noastre, din ce in ce mai multe patologii digestive apar din cauza unui regim de viata nesanatos si a unei diete dezechilibrate. Cabinetele medicilor de familie, ale internistilor si chiar ale chirurgilor sunt pline de persoane care se plang de tot felul de afectiuni: constipatie, dureri abdominale nespecifice, arsuri, balonare si lista poate continua la nesfarsit. In cele mai multe cazuri, principalul vinovat pentru aceste afectiuni este alimentatia. E foarte probabil sa fim si noi printre acele persoane daca regimul nostru alimentar include mancarurile gen „fast-food“, grasimi, prajeli, dulciuri, cafea, bauturi carbogazoase, alcool etc.

Fibrele au primit o importanta deosebita in zilele noastre, datorita multiplelor efecte benefice pe care le au asupra sanatatii noastre. Intr-o dieta echilibrata cu fibre vegetale suficiente, aproape toate aceste simptome descrise anterior dispar sau se amelioreaza semnificativ.

Rod al unui studiu aprofundat, ColonHelp se dovedeste a fi de o importanta covarsitoare prin numeroasele sale efecte asupra organismului. Combate constipatia si are un rol important in detoxifierea organismului, fibrele sale leaga colesterolul din alimentatie impiedicandu-l sa intre in sistemul sangvin si, in acest mod, reduce incidenta bolilor cardiovasculare, are un efect deosebit asupra diabetului zaharat prin reglarea valorilor glicemiei si prevenirea complicatiilor acestuia, creste imunitatea, avand rol de eliminare a toxinelor din organism, previne numeroase maladii (cancer de colon, de prostata, de san) si reduce hiperaciditatea la nivelul stomacului, o consecinta importanta a herniei hiatale pe care o vom discuta mai jos.

Ce este hernia hiatala?

Hernia se produce atunci cand un organ iese din pozitia sa naturala printr-un orificiu. Desi, in mod teoretic, hernia poate sa apara oriunde, cele mai frecvente sunt: hernia hiatala, hernia de disc, hernia inghinala sau cea ombilicala.

In cazul herniei hiatale (numita si hernie diafragmatica) are loc patrunderea stomacului in torace prin hiatusul esofagian (orificiul esofagian al diafragmului). Herniile hiatale de mici dimensiuni nu cauzeaza probleme si sunt deseori descoperite de medic din intamplare, in timpul unui control pentru o alta afectiune. In schimb, o hernie hiatala de dimensiuni mari poate fi responsabila pentru acumularea de alimente si acid la nivelul esofagului, provocand dureri si arsuri. Aceasta patologie se trateaza in primul rand prin reducerea factorilor de risc, schimbarea regimului de viata igieno-dietetic si daca nu poate fi controlata astfel, atunci va fi necesar tratamentul medicamentos sau chiar cel chirurgical.

Hernia hiatala poate fi intalnita la orice varsta, dar de cele mai multe ori apare in jurul varstei de 50 ani.

Factorii de risc incriminati in aparitia simptomatologiei herniei hiatale sunt:

  1. Alimentatia: mancarea grasa si prajelile; unele alimente ce pot sa provoace hiperaciditate si nu sunt consumate cu fibrele vegetale cu rol in tamponarea acidului clorhidric din stomac;
  2. Obezitatea prin presiunea exercitata de cavitatea abdominala asupra cavitatii toracice;
  3. Consumul de alcool sau cafea in cantitati crescute poate sa provoace hiperaciditate;
  4. Fumatul este factor de risc atat pentru hiperaciditate, cat si pentru multe alte patologii, avand un efect nociv asupra intregului organism;
  5. Graviditatea prin presiunea exercitata asupra stomacului de catre uterul gravid poate sa largeasca orificiul de trecere al esogafului prin diafragm;
  6. Lipsa exercitiului fizic, sedentarismul si hainele stramte, pe un teren predispus, sunt factori de risc demni de luat in seama.

Tratamentul in hernia hiatala

Tratamenul herniei hiatale in formele usoare si medii consta intr-un ansamblu de reguli simple:

  1. Alimentatie sanatoasa preponderent cu fibre vegetale. Se vor evita mesele copioase, cu continut mare in grasimi (fripturi uriase, pomana porcului si ciorba de burta etc.).
  2. Mese dese si mici cantitativ pentru a nu crea presiune. Mesele vor fi cu continut ridicat de fibre vegetale pentru a evita constipatia.
  3. Trebuie evitate pe cat posibil bauturile carbogazoase, alimentele ce pot sa creeze aciditate crescuta, cafea, alcool.
  4. Miscare, dar moderata, pentru a nu suprasolicita musculatura abdominala.
  5. Ultima masa ar trebui sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare si dupa masa. In general, nu este recomandata odihna imediat dupa masa. Pozitia culcat favorizeaza alunecarea stomacului in cavitatea toracica.
  6. Renuntarea la fumat este foarte importanta. Astfel se reduce refluxul gastro-esofagian si are efecte benefice la nivelul intregului organism.
  7. Scaderea in greutate poate reduce in totalitate simptomele herniei hiatale.
  8. Tratamentul medicamentos este necesar in plus de aceste recomandari daca hernia este importanta.

Inca o data trebuie subliniat rolul fibrelor vegetale din alimentatie. De cele mai multe ori, cei mai simpli pasi pentru o sanatate buna sunt cei accesibili noua. Noi va putem ajuta prin recomandarea produsului nostru ColonHelp, un produs 100% natural, cu continut crescut de fibre vegetale, care prin ingredientele sale atent selectionate este conceput special pentru o buna functionare a intregului organism.

Etichete articol:
colonhelpfibrehernie hiatală
Articolul anterior
Pancreatita
Articolul următor
Turbinele eoline ne pot îmbolnăvi de boli misterioase

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: