Sănătate

Probioticele și boala intestinală inflamatorie

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

Boala intestinală inflamatorie cuprinde o serie de afecțiuni cronice de tipul colitei ulceroase şi a  bolii Crohn, două afecțiuni cu componentă autoimună care afectează, prin reacții inflamatorii și leziuni, diferite părți ale tractului digestiv.

Universitatea Tehnică din Muenchen a anunțat în 2012 că cercetătorii de aici au reușit decodarea mecanismului biochimic aflat în spatele efectului protector al anumitor probiotice, în special din familia lactobacililor, asupra inflamației intestinale provocate de aceste afecțiuni. Ținerea sub control a simptomelor este destul de dificilă, chiar și în condițiile tratamentelor agresive, iar calitatea vieții pacienților este de regulă afectată în mod substanțial.

Experimentele efectuate în laborator au arătat că lactocepina, o enzimă produsă de anumite probiotice, anihilează în mod selectiv anumiți mediatori inflamatori în țesuturile afectate, ceea ce antrenează scăderea răspunsului inflamator intestinal. Întreținerea inflamației intestinale împiedică vindecarea țesuturilor și perpetuează leziunile la nivelul pereților intestinali. Cercetătorii au constatat că efectul antiinflamator al acestei enzime produse de lactobacili este direcționat spre anumiți mediatori inflamatori. Până acum nu se cunosc niciun fel de efecte secundare, spun cercetătorii. Unele tulpini de lactobacili (printre care Lactobacillus casei, inclus și în compoziția ColonHelp Probiotic Forte) și bifidobacterii s-au dovedit a fi producătoare substanțiale de lactocepină în intestin.

Acest studiu vine în completarea altor cercetări (printre cele mai recente, una de la Northwestern University, S.U.A.) care au indicat efecte antiinflamatoare și regenerante ale unor probiotice în afecțiuni intestinale și digestive inflamatorii.

ColonHelp Probiotic Forte este un produs 100% natural, în compoziția căruia intră 5 culturi probiotice încapsulate într-un strat protector dublu, care permite trecerea acestora prin mediul gastric acid și menținerea viabilității bacteriilor. Produsul poate fi un ajutor util persoanelor care suferă de astfel de afecțiuni, desigur în funcție de specificul individual și stadiul bolii.

De asemenea, la persoanele care nu au astfel de probleme dar manifestă simptome de afectare a funcției și integrității pereților intestinali și ai microflorei bacteriene, acest produs poate ajuta la normalizare funcțiilor digestive și întărirea sistemului imunitar general, care este în bună măsură dependent de sănătatea sistemului imunitar mucos, ale cărui celule se regăsesc în tractul digestiv.

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Ce este imunitatea organismului?
Articolul următor
Vitamina D + Omega 3: o combinație excelentă pentru creier!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: