Genunchiul este o articulație complexă, responsabilă de susținerea greutății corpului și care trebuie să permită mișcările de flexie, de extensie, de rotație, rămânând în același timp stabilă. Articulația genunchiului unește femurul cu tibia și cu rotula. Între cele trei oase se află o capsulă ce conține lichid sinovial pentru lubrifierea articulației. Între tibie și femur se găsesc două tipuri speciale de ligamente, numite meniscuri. Acestea ajută ligamentele în menținerea stabilității genunchiului, în distribuirea greutății și protejarea cartilajelor articulare. Fără meniscuri, concentrația de forță într-o zonă mică a cartilajului articular poate deteriora suprafața și poate conduce la degenerare în timp. Capetele oaselor articulațiilor sunt acoperite de un material numit cartilaj articular, care permite suprafețelor să alunece fără a fi afectate. Funcția cartilajului articular este de a absorbi șocul și de a oferi o suprafață care să faciliteze mișcarea.
[post-content id=697]
Scurtă lecție de anatomie a genunchiului
Autor:
[post-content id=704]
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Remedii naturale care ne scapă de răgușeală
Bun găsit, dragii mei! Astăzi vom vorbi despre remediile naturale care vă scapă de răgușeală. V-ați trezit cu vocea răgușită,…
Știați că? Meteosensibilitatea…
• În țările dezvoltate din punct de vedere economic, aproximativ 38% dintre bărbați și 52% dintre femei sunt afectați de…
Quercetina: remediu natural, posibil tratament împotriva coronavirusului
Există motive întemeiate pentru a crede că specialiștii de la Institutul de Cercetare Clinică de la Montreal (IRCM) au găsit…
6 probleme de sănătate care se acutizează în sezonul rece
Pentru unii oameni, iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece, ci și o serie de probleme de sănătate, unele…
Probioticele și boala intestinală inflamatorie
Boala intestinală inflamatorie cuprinde o serie de afecțiuni cronice de tipul colitei ulceroase şi a bolii Crohn, două afecțiuni cu…