Genunchiul este o articulație complexă, responsabilă de susținerea greutății corpului și care trebuie să permită mișcările de flexie, de extensie, de rotație, rămânând în același timp stabilă. Articulația genunchiului unește femurul cu tibia și cu rotula. Între cele trei oase se află o capsulă ce conține lichid sinovial pentru lubrifierea articulației. Între tibie și femur se găsesc două tipuri speciale de ligamente, numite meniscuri. Acestea ajută ligamentele în menținerea stabilității genunchiului, în distribuirea greutății și protejarea cartilajelor articulare. Fără meniscuri, concentrația de forță într-o zonă mică a cartilajului articular poate deteriora suprafața și poate conduce la degenerare în timp. Capetele oaselor articulațiilor sunt acoperite de un material numit cartilaj articular, care permite suprafețelor să alunece fără a fi afectate. Funcția cartilajului articular este de a absorbi șocul și de a oferi o suprafață care să faciliteze mișcarea.
[post-content id=697]
Scurtă lecție de anatomie a genunchiului
Autor:
[post-content id=704]
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Uleiurile ozonate cu CBD și cancerul
Continuăm seria de emisiuni cu privire la beneficiile uleiurilor ozonate cu CBD, de data aceasta referitor la cancer, alături de…
Tu ce știi despre cancerul de col uterin?
În lume, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, iar România se situează pe…
Astenia de primăvară – oboseala care nu trece cu odihnă
Pentru unii dintre noi, crește nivelul anxietății, pentru alții, aduce o stare intensă de irascibilitate. Durerile de cap, amețelile și…
Ești ceea ce mănânci: Celulele imunitare își amintesc prima lor „masă“
Oamenii de știință de la Universitatea din Bristol au identificat factorii declanșatori ai răspunsului inflamator al celulelor sistemului imunitar –…
Remedii Feng Shui pentru 2022 – VIDEO
Invitata Luanei din această ediție la Hello Sănătate este Gena Rusu, instructor și terapeut holistic, și ne vorbește despre energia…