Advertorial2, Medicină funcțională

Noua Gamă Cardio de la Zenyth

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
boli cardiovascularecardiologie metabolicăcoenzima Q10d-ribozăediție printmagneziuNr. 2 ediție print

Gamă Cardio

Este recunoscut faptul că bolile cardivasculare sunt printre cele mai temute şi răspândite boli din întreaga lume, iar perspectiva unui infarct sau accident vascular îngrozeşte pe orice om. Aceste boli sunt degenerative, caracteristice „civilizației“ moderne, datorate în primul rând stilului de viață al omului modern. Populațiile izolate din țările subdezvoltate, care se confruntă cu foamete şi cu infecții periculoase, au totuşi un grad mult mai mic de răspândire a acestor boli, aproape inexistent, ceea ce ne demonstrază încă o dată, dacă mai era cazul, că acestea sunt boli ale stilului de viață al oamenilor „civilizați“.

Cardiologia metabolică integrativă

Până de curând, se credea că boala cardiovasculară şi placa ateromatoasă (depunerile de pe artere) sunt total ireversibile, boala putând fi cel mult întârziată din dezvoltarea ei cu anumite medicamente sau operații, practic „câştigându-se timp“, fără rezolvarea în sine a bolii respective.

Bolile cardiovasculare pot fi reversibile

Însă o serie de medici, precum renumitul Dr. Mehmet Oz, cardiolog cunoscut pentru emisiunile sale pe tv, Dr. Stephen Sinatra – considerat cardiologul integrativ nr. 1 din SUA, Dr. Mark Hyman – directorului Institutului de Medicină Funcțională şi mulți alții consideră că aceste boli ucigaşe sunt într-o mare parte reversibile, iar în unele cazuri chiar vindecabile.
Demersul acestor doctori a fost în primul să înțeleagă mai bine dezechilibrele metabolice ale pacienților care prezintă risc de sau au boală cardiovasculară, încercând să corecteze stilul de viață al pacienților lor cu diete antiinflamatoare personalizate, sport, mişcare, măsuri de relaxare şi reducere a stresului, precum şi completarea deficienților nutritive ale bolnavilor în cauză.
Astfel s-a ajuns ca în momentul de față, în special în țările în care medicina integrativă este puternic dezvoltată, să se folosească o nouă modalitate de tratament, Cardiologia Metabolică Integrativă sau Cardiologia Nutrițională, prin care bolile cardiovasculare pot fi ameliorate semnificativ prin măsuri nutriționale şi stil de viață.

Suplimente administrate personalizat

În cadrul cardiologiei metabolice integrative se remarcă şi folosirea unui protocol complex de suplimente administrate personalizat, în doze de regulă mult mai mari decât cele din dozele uzuale de întreținere, însă totul sub îndrumarea unui medic cardiolog, care poate monitoriza eficiența tratamentului recomandat. Printre suplimentele cele mai folosite de către cardiologii integrativi se numără Coenzima Q10 – în doze mari, de 200-400 mg/zi, magneziul, acizii graşi de tip Omega 3 în doze terapeutic eficiente, aminoacizi precum carnitină, n-acetil-cisteină, vitamina C, vitamina E, D3, K2, lecitină, probiotice, riboză, precum şi o multitudine de extracte cu efecte antioxidante şi efecte antiinflamatoare.
În momentul în care pacientul a fost pus pe o terapie complexă cu nutrienții adecvați şi cu corectarea greşelilor din stilul de viață, au fost obținute, nu de puține ori, rezultate de-a dreptul spectaculoase pentru asemenea afecțiuni.

Suplimente premium, fabricate în România

Inspirată de rezultatele extrem de frumoase obținute de doctorii americani şi nu numai, firma Zenyth Pharmaceuticals a pus pe piața din România prima linie de suplimente cardio dedicate protocoalelor integrative, la cel mai înalt nivel, cu doze terapeutice mari, fără excipienți sau substanțe chimice adăugate. În plus, suplimentele respective sunt la un raport calitate/preț foarte bun, cu prețuri foarte accesibile pentru pacienții care vor avea nevoie se consume un număr destul de mare de astfel de suplimente şi pe o perioadă mai lungă, pentru a avea rezultate cu adevărat eficiente în asemenea afecțiuni.
În prezent, există o multitudine de studii ştiințifice care au documentat beneficiile acestor suplimente în bolile cardiovasculare, astfel că orice doctor cardiolog care va dori să îşi completeze tratamentele sale va avea la dispoziție un arsenal extrem de valoros, prin această linie de suplimente cardio dedicate, care va fi dezvoltată şi în continuare de către firma Zenyth Pharmaceuticals.
Sperăm, de asemenea, că Ziarul de Sănătate, precum şi alte publicații de sănătate din România vor face toate eforturile pentru a face cât mai multă educație în domeniul noilor abordări nutriționale din cardiologia integrativă, ale cărei rezultate, de multe ori spectaculoase, nu pot fi neglijate în asemenea situații sensibile, precum afecțiunile cardiovasculare.
Apreciem cu toții progresele importante făcute de către cardiologia intervențională, care salvează literalmente oamenii cu infarct miocardic din pragul morții, însă trebuie să ne gândim şi la prevenția cardiovasculară, la cum putem să facem mai bine ca oamenii să nu mai ajungă în aceste situații disperate. Iar pentru această prevenție, atât primară, cât şi secundară, avem de acum Cardiologia Metabolică Integrativă, cu tot ce presupune ea legat de schimbarea stilului de viață al pacientului, de măsurile dietare impuse, precum şi de suplimentele care pot face diferența în aceste afecțiuni.
Consultă lista completă a produselor din Linia Cardio pe site-ul www.zenyth.ro.

Etichete articol:
boli cardiovascularecardiologie metabolicăcoenzima Q10d-ribozăediție printmagneziuNr. 2 ediție print
Articolul anterior
Efectele nebănuite ale magneziului
Articolul următor
TESTUL ALCAT: Soluție premium pentru depistarea intoleranțelor alimentare

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Advertorial2Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: