Nutriție, Pastila cea bună

Eliminarea gazelor intestinale – VIDEO

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Cu bucurie și poftă de cunoaștere, vă salut din studioul luminos, de unde împărtășesc cu voi Pastila cea bună! Azi acord atenția mea, și vă invit și pe voi să o faceți, către unele alimente care produc gaze intestinale.

Vezi toate articolele despre:
balonăricărbune medicinaldietădigestie

Flatulența, balonarea sunt produse de bacterii și alte microorganisme din intestin. Acestea se hrănesc cu diferite substanțe nedigerate din alimente, în special cu carbohidrați. În continuare vă prezint câteva dintre alimentele care de regulă produc gaze.

Lactoza favorizează producerea de gaze

Lactoza, un tip de zahăr din lapte, duce la producerea de gaze, precum și la apariția crampelor abdominale, balonare și diaree. Intoleranța la lactoză înseamnă că organismul nu produce suficient din enzima denumită lactază, necesară pentru a digera lactoza, un carbohidrat. Lactoza trece nedigerată prin intestin, unde bacteriile respective o consumă.

Zaharurile artificiale contribuie la formarea gazelor

Zaharurile artificiale: Anumiți substituenți pentru zahărul natural, derivați din plante duc, de asemenea, la formarea gazelor. Aceștia includ sorbitolul, manitolul, lactitolul și xilitolul. Ei se regăsesc într-o gamă largă de alimente procesate, inclusiv în guma de mestecat și bomboanele fără zahăr și în produsele cu conținut scăzut de carbohidrați.

Fructoza și balonările

Fructoza: Unii oameni au intoleranță la fructoză, un zahăr natural din fructe. Elementele care produc cel mai adesea gaze includ sucul de mere sau prune și fructele deshidratate. Fructoza se mai găsește și în numeroase alimente procesate, fructe și băuturi îndulcite cu zahăr, inclusiv cele ce conțin sirop de porumb bogat în fructoză.

Legumele care produc gaze

Legumele: câteva dintre ele pot duce la apariția gazelor sau balonării. Legumele care pot pune probleme includ broccoli, varză, ceapă, varză de Bruxelles și cartofii. Fasolea este recunoscută, de asemenea, ca fiind un aliment „ce face gaze“. Ele conțin numeroși carbohidrați nedigerabili ce sunt consumați cu plăcere de către bacteriile intestinale. Dacă problema o pun fructele, nu trebuie să renunți în totalitate la aceste alimente sănătoase. Anumite fructe, ca de exemplu fructele cu sâmburi mici, conțin un echilibru de fructoză și glucoză pe care le poți digera mai bine. Caută acele soiuri de fructe care să îți convină.

Combinațiile alimentare sau mâncatul pe repede înainte, fără să mestecăm bine, de asemenea pot produce balonări.

Gazele rezultate din fermentația și putrefacția intestinală favorizează apariția balonărilor intestinale, aerofagiei, meteorismului, determinând senzația de disconfort abdominal. Susținerea funcționării normale a sistemului digestiv implică eliminarea acestui disconfort prin diminuarea flatulenței generate de gazele intestinale, reducerea toxinelor, menținerea unor niveluri sănătoase ale pH-ului intestinal, reducerea senzației de greutate și presiune în abdomen. Cărbunele activat are capacitatea de a reține prin atracție electrostatică o gamă diversificată de toxine, agenți poluanți sub formă de lichide sau gaze.

Carbo Forte: cărbune vegetal activat

Produsul nostru  Carbo Forte de la Zenyth conține 100% cărbune vegetal din coajă de nucă de cocos (Cocos nucifera), activat prin distilare. Acesta absoarbe gazele intestinale și redă confortul după consumul unor alimente la care nu știi cum reacționează organismul tău. Abordați o dietă pentru a te ajuta, dacă știi că ai sindromul intestinului iritabil și alte afecțiuni intestinale. Citiți cu atenție recomandările pe site-ul nostru Zenyth.ro și puneți-vă de acord cu medicul vostru apropo de cantitatea și durata tratamentului. Vă îndemn numai la bine, cu grijă la alimentație, sport, hidratare, echilibru emoțional, până ne vom revedea cu o nouă pastilă bună!

Etichete articol:
balonăricărbune medicinaldietădigestie
Articolul anterior
O plantă minune, ce te ține departe de stres! – VIDEO
Articolul următor
Arsuri stomacale și reflux gastroesofagian. Prea mult sau PREA PUȚIN acid gastric? – VIDEO

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițiePastila cea bună

Te-ar putea interesa și: