Sănătate

Să ne sperie o infecție respiratorie?

Autor:
1 comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

Suntem în plin sezon al infecțiilor respiratorii, virale (inclusiv gripă) sau bacteriene. Majoritatea persoanelor ce frecventează colectivități, ce se deplasează cu mijloacele de transport au prezentat cel puțin un episod de infecție respiratorie acută, ușoară sau severă, în această iarnă.

Vezi toate articolele despre:
Gripăimmunohelpinfecție respiratorieracealasfaturiviroză respiratorievitamina C

Vreau să vin în ajutorul dumneavoastră ca urmare a nenumăratelor întrebări pe care mi le-ați adresat la cabinet și să vă recomand câteva remedii naturale foarte eficace, ce au acțiune imediată și pot preveni apariția acestor viroze sau pot scurta durata evoluției, pot diminua intensitatea simptomelor și, foarte important, pot preveni complicațiile.

Trebuie să înțelegem că o bună imunitate nespecifică ne apără de orice fel de infecție, inclusiv de atât de temuta infecție gripală. Nu trebuie să avem nici o ezitare de a urma o cură naturală de imunizare în acest sezon, cu condiția să fie recomandată și supravegheată de un medic apifitoterapeut.

Cum îți crești imunitatea în sezonul rece?

  • Alimentația trebuie să fie bogată în salate asortate și colorate, verdețuri, crucifere (varză, broccoli, conopidă), ceapă, usturoi, hrean, proteine de calitate (pui și curcan de țară, pește), fructe oleaginoase, semințe, lactate fermentate (chefir, sana, iaurt, lapte bătut), fructe (citrice, oleaginoase, fructe deshidratate).
  • Hidratare cu limonade naturale preparate în casă, eventual cu ghimbir ras, cu ceaiuri ce au acțiune de creștere a imunității, antiseptică și antiinflamatoare la nivelul căilor respiratorii: echinacea, soc, muguri de brad, de pin, de plop, cimbrișor, busuioc, ceaiuri de citrice, de fructe de pădure, eucalipt, ghimbir, ceai alb, ceai verde. Ceaiurile vor fi îndulcite cu miere naturală.
  • Vitamina C cu rodie, bioflavonoide și resveratrol, 1 g/zi, mărind doza la 2 g/zi în caz de răceală, sau Vitamina C Naturală din fructe de pădure, pentru copii.
  • ImmunoHelp, un supliment puternic, ce crește rapid și sigur capacitatea organismului de a face față oricărei infecții, cu efect antiviral și antibacterian, grație compoziției ce include goldenseal, turmeric, ghimbir, plus propolis, un antibiotic natural de excepție; 1 capsulă de 3 ori pe zi, timp de 15 zile; poate fi administrat preventiv, dar și în primele ore de la declanșarea unei infecții acute.
  • Vitamina D3 cu ulei de cocos, de 2000 UI, 1 capsulă/zi, de preferat pe toată perioada anotimpului rece.
  • Oyster Forte, extract din carne de stridii, sursă naturală bogată de zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
  • Ciuperci de tip Ganoderma Forte sau Agaricus Forte, 1 cps de 2 ori/zi.
  • Omega 3 Marinol, din ulei de pește pre-metabolizat, 1 cps/zi, 3 luni.
  • BioGreens (capsule sau pulbere), o sursă excelență de vitamine și minerale, antioxidanți, clorofilă, enzime, ce susține sănătate și imunitatea generală a organsimului.
  • Ulei de chimen negru, ca atare sau sub formă de capsule (pentru adulți și copii), cure de 30 zile.
  • Uleiuri esențiale de cimbru, eucalipt, lavandă, tea-tree, lămâie, brad. Administrate ca atare, încapsulate sau conținute în siropurile pentru copii au efecte excelente antivirale și antibiotice, antiinflamatorii și antiseptice; cure de 10-15 zile. De asemenea, aceste uleiuri esențiale pot fi utilizate în lampa de aromaterapie, deoarece ajută la distrugerea microbilor din aerul din încăperi.
  • Pentru copii recomand sucul proaspăt stabilizat de echinacea; extractele naturale gemoterapice, după o schemă strict individualizată, în cure de 1-3 luni: extract de coacăz-negru, de măceș, brad, cătină etc.

Vă recomand să urmați întotdeauna sfatul unui medic apifitoterapeut; nu luați suplimentele la întâmplare, ele vă pot face mult bine doar dacă sunt administrate corect.

De la primele semne de boală rămâneți măcar 1-3 zile acasă, în felul acesta scurtați durata bolii și preveniți răspândirea microbilor la cei din jur.

În această perioadă, multă lume, speriată de avalanșa de îmbolnăviri, unele grave, recurge la terapii naturale luate fără nici o indicație medicală… Am auzit de multe ori la farmacie „Dați-mi ceva de imunitate” sau își fac o listă ce suprinde aproximativ 10 suplimente, ceea ce este foarte mult.

O schemă de imunitate eficace, fără efecte adverse, include administrarea câtorva preparate naturale, care acționează cu maximum de efect terapeutic, administrate pe perioade limitate de timp. Deci cereți sfatul unui medic, efectuați o cură imunizare naturală personalizată eficace, pentru a trece cu bine această perioadă!

Vă doresc multă sănătate și o imunitate de fier în această iarnă!

 

 

Etichete articol:
Gripăimmunohelpinfecție respiratorieracealasfaturiviroză respiratorievitamina C
Articolul anterior
Cele mai bune sfaturi pentru somn odihnitor!
Articolul următor
Cum calmăm tusea seacă și tusea productivă?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: