Știai că aproximativ 7% dintre europeni sunt consumatori de antidepresive potrivit Eurobarometrului privind sănătatea mintală în Statele Uniunii Europene?
Dar că 11% dintre americanii cu vârsta de peste 12 ani consumă antidepresive potrivit unui raport al Centrului Național American pentru Statistici în Sănătate publicat in 2011?
Tratamentele naturiste pot duce la combaterea depresiilor, singurul obstacol în calea dobândirii unei stări de bine fiind propria gândire negativă sau comoditatea de a schimba ceva. Cele mai ușoare și naturale metode prin care te poți încărca pozitiv sunt:
• Practicarea unui sport. Fie că mergi la sală sau alergi în parc, înoți sau mergi pe bicicletă, faci curățenie în casă având ca fundal muzica radioului, fie că îți alegi o altă activitate care ți se potrivește. Conform dr. Ian Cook , psihiatru și director al Programului Clinic de Cercetare a Depresiei de la UCLA, exercițiile fizice duc la creșterea secreției de endorfine (hormoni ai fericirii).
• Echilibrarea dietei și la nevoie suplimentarea ei cu produse naturiste care să prevină carențele nutriționale. Dr. Cook recomandă consumul de acizi grași omega-3 (din pește și anumite semințe: in, chia etc) și de acid folic (vegetale cu frunze verzi, suc natural de portocale/roșii, banane, semințe de floarea soarelui, porumb, sfeclă, ouă, etc) pentru a combate stările de depresie.
• Stabilirea unor scopuri și a unor obiective. Potrivit dr. Cook, această activitate inlătură acea senzație de „nu pot să fac nimic”. Incepe prin a îți face planuri mici, de exemplu: să faci 20 de minute de mișcare dimineața, să citești un anumit număr de pagini dintr-o carte, să speli vasele, să faci un anumit fel de mâncare, să asculți muzică dimineața etc.
• Zâmbește și râzi de fiecare dată când ai ocazia. Pe lângă starea de bine și relaxarea interioară pe care ți-o conferă, aceste „activități” sunt asemeni unor „super vitamine” ce ajută la refacerea inimii dupa un eveniment nefericit, concluzionează un grup de cercetători din cadrul Universității din Kansas.
• Fă o schimbare în viața ta. Sună simplu, însă nu este atât de ușor. Încearcă prin pași mărunți să îți schimbi stilul de viață sau modalitatea de gândire. Îți poți schimba look-ul, poți merge la teatru sau la film, poți dărui mai departe hainele vechi, îți poți urma un vis sau poți scăpa de lucruri care te intristează.
Sugestii naturale pentru tratarea depresiei
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Incidența explozivă a cancerului de col uterin
În lume, la fiecare două minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. În fiecare an sunt diagnosticate…
Cum ne poate spune firul de păr bolile ce se ascund în corpul nostru?
3 centimeri de păr. De atât este nevoie pentru ca harta întregului nostru corp să indice punctele nevralgice din ultimele…
Terapii moderne în tratarea diabetului
Diabetul, nu cu foarte mult timp înainte, obișnuia să facă parte din ambele categorii evocate mai sus: limitări și restricții…
Curiozități despre legătura dintre stomac și creier
De la colon la creier, neurotransmițătorii influențează funcționarea întregului organism, dar mai ales stările emoționale și psihice. De exemplu, 90%…
Cum ne întărim imunitatea?
Imunitatea: un subiect la ordinea zilei în sezonul rece. Simona Dragomir a abordat acest subiect cu doamna doctor Ruxandra Constantina,…