Medicină funcțională

Probioticele pot înlocui vaccinurile în viitor?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
alergie la arahidealergii alimentarebacteriifloră intestinalăiaurtprobioticesfatvaccinuri

De multe ori, medicina modernă pare că uită de unul dintre cele mai importante sisteme ale corpului uman: coloniile de bacterii care trăiesc simbiotic în intestinul uman. Aceste specii de bacterii ajută la digestie și protejează sângele și organele de toxine, stimulând și sistemul imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea Loyola din Chicago au descoperit că anumite bacterii Bacillus din tractul digestiv formează spori în timpul perioadelor de stres. Când acești spori ai bacteriilor întâlnesc limfocitele B din sistemul imunitar, moleculele activează celulele B și le ajută să se reproducă mai rapid. Această acțiune solicită și reproducerea rapidă a anticorpilor pentru a ajuta la lupta împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Aceste descoperiri stau la baza viitorului stimulării sistemului imunitar uman.

Probioticele, alternativa viabilă pentru stimularea sistemului imunitar

Există specialiști care consideră că la un moment dat se va renunța la vaccinuri întrucât nu fac nimic pentru a ajuta bacteriile să se dezvolte sau pentru a stimula producția naturală de antiocorpi pentru toate infecțiile posibile. Vaccinurile sunt, teoretic, un unic mod de stimulare a sistemului imunitar, care vizează doar o tulpină de virus într-un moment dat. Acest lucru poate încuraja apariția mutațiilor la viruși, supunând sistemul imunitar la un risc mai mare. Soluția alternativă propusă ar fi suplimentele probiotice puternice pentru a încuraja colonizarea bacteriilor benefice. Aceste probiotice care ajută organismul să răspundă la factorii de stres pot activa sistemul imunitar împotriva tuturor infecțiilor. Nu va mai fi nevoie de zeci de vaccinări, ci va exista un singur mod de stimulare a sistemului imunitar. Tocmai de aceea, pentru un sistem imunitar puternic, se recomandă evitarea antibioticelor, care distrug atât bacteriile nocive, cât și pe cele benefice, pustiind coloniile bacteriene care accelerează reproducerea anticorpilor. Acest lucru arată că probioticele sunt creierul din spatele sistemului imunitar, iar perturbarea echilibrului conduce la afecțiuni pe termen lung ale sistemului imunitar.

Probioticele vindecă alergia la arahide la 80% dintre copii

Oamenii de știință de la Murdoch Children’s Research Institute din Australia au descoperit că probioticele pot reprezenta cel mai mare pas spre vindecarea alergiei la arahide în cazul copiilor. Cei 30 de copii alergici au participat la acest studiu timp de 18 luni, primind atât făină de arahide, cât și probiotice Lactobacillus rhamnosus. După un an și jumătate, 80% dintre copii au fost capabili să tolereze arahidele. Se pare că Lactobacillus rhamnosus era piesa lipsă din sistemul imunitar al copiilor. Conducătorul cercetării, Mimi Tang, a afirmat că familiile ai căror copii au fost implicați în studiu i-au mărturisit că aceste probiotice le-au schimbat viața la modul propriu. Lactobacillus rhamnosus este adesea găsit în iaurt, dar cantitatea folosită în acest studiu a fost extrem de concentrată și a fost echivalentă cu conținutul a 20 kg de iaurt. Până la finalul celor 18 luni de studiu, copiii au putut tolera până la 14 alune pe zi sau 4 grame de proteine de arahide. Rata de recuperare normală în acest timp era de doar 4%, probioticele Lactobacillus rhamnosus ridicând acest procent până la un fabulos 80%.
Într-adevăr, înțelegerea sistemului de bacterii din organismul uman și suplimentarea cu bacterii adecvate ar putea vindeca diverse alergii și ar putea proteja organismul de mulți alți agenți patogeni. Aceste constatări sunt primul pas spre dezvoltarea unui tratament pentru alergia la arahide și, eventual, pentru toate alergiile alimentare.

    Surse:

  • telegraph.co.uk
  • sciencedaily.com
  • jimmunol.org
  • truthwiki.org/Immune_System
  • naturalnews.com/048670_peanut_allergy_probiotics_immune_system.html
Etichete articol:
alergie la arahidealergii alimentarebacteriifloră intestinalăiaurtprobioticesfatvaccinuri
Articolul anterior
Migrenele și oboseala încep în intestin!
Articolul următor
Sensibilitatea la gluten, o problemă reală?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: